deutsch english
   
Shops and studios
   
Conversion of warehouse space into two shops and studios, Hamburg, Germany (2000)   PDF ausdrucken
     
 
Services: complete (preliminary design to site supervision)
Client: private
Date: 09|1999 - 01|2000
Area: 128 m²
Costs: ca. 40.000 €
 
  Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers Bildergalerie Ladenateliers  
  Gallery Shop with studio 8 images  
 
The challenge: from warehouse to shop
Our task was to create two studios from split-level warehouse space that had been neglected for 40 years. One of them was to be used by us.
 
The design: making history visible
A friendly place to live and work. The split-level space in Hamburg’s St. Michel quarter served as the ideal base for this concept. We developed two shops with studios from the former warehouse space. One faces the courtyard and is linked to a small apartment. An open-plan kitchen and living area gives the flat the feeling of spaciousness, and a gallery on the street side of the studio creates additional space for flexible use.
In order to bring the history of the place alive, we uncovered and restored the original flooring and wall finishes. The palette employed, which combines a strong red with black and light yellow, is based on what remained of the original colour scheme.
Ralf Kürbitz: 'Unfortunately, we were not able to retain the original stencil painting. Instead, a light shade of yellow gives the space a feeling of airiness.'
HEYROTH & KÜRBITZ  ·  freie Architekten BDA  ·  Shanghaiallee 10   ·   20457 Hamburg  ·  Tel. 040 | 3750 3683  ·  mail@heyroth-kuerbitz.de